lördag 30 juli 2011

Magnifikt Malena

Dalhalla - vilken kväll
Oj, vilken fin kväll vi fick uppleva i Dalhalla igår med en Malena Ernman i högform. Vädret var också så perfekt som man kan önska sig. Härligt att kunna sitta utomhus under en klarblå himmel och lyssna på musik i världsklass. Malena hade med sig några gästartister som också imponerade. En ung sopran med ursprung från Borlänge, Hanna Husahr, 27 år m.fl. Hon har gått på Musikkonservatoriet i Falun och arbetar nu på Helsingforsoperan. Vad månde bliva? Wow!!! Hon hedrade offren i Norge med ett extrainsatt nummer, Solveigs Sang av Edvard Grieg. Det kändes helt rätt, en dag som denna, exakt en vecka efter massakern på Utöya och bomberna i Oslo.
Konserten varade i tre timmar med tre extranummer av Malena, som avslutade med La Voix, som hon vann Melodifestivalen med 2009. Efter konserten stod hon länge och signerade skivor och var på ett strålande humör. Hon verkar hur sympatisk som helst, inga operadivalater där inte.
Den här dagen har bland annat innehållit besök i Bäsna handelsträdgård och fått inspiration till nya planteringar på tomten. Hann även äta middag tillsammans med min syster Christina innan hon återvände till hemstaden Västerås.
Här kommer litet bilder från våra äventyr:

Fullsatt i Dalhalla - finbesök av Malena Ernman m.fl.

Stämningsskapande!

Magnifik entré av Malena Ernman.

Hon sjöng och hedrade offren i Norge.

Tre timmar lång konsert! I mörkret blir det extra magiskt!

På gott humör signerar hon skivor.

Självklart ska vi lyssna på opera, tycker hon!

Gudabenådad gitarrist som ska spela i Royal Albert Hall i augusti - Mats Bergström.

Troll i Bäsna handelsträdgård som kontrast!

Ser sympatisk ut, tycker jag!

Väl värt ett besök!

Inspiration!

Kaffe och pelargonkaka - mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar