måndag 6 juni 2011

Sveriges nationaldag

Stadsorientering och bäverbesök
Imorse började jag fundera varför det sprang människor åt olika håll på våran gata. De hade papper i handen och såg allmänt vilsna ut. Men så kom jag på det. För några veckor sen kom det ett papper i brevlådan med information om att det skulle vara en stor orienteringstävling på Galgberget just idag. Först ett motionslopp och sen ett elitlopp. Det blev rena skådespelet, stadsorientering är tydligen det senaste inom den här sporten.
Sen for vi ut till stallet för att motionera hästarna. Såg så fina blommor, smörblommor, midsommarblomster och ängsklockor om vartannat. En bekantskap av det mer ovanliga slaget fick vi också syn på. En sovande bäver vid en damm utmed ridvägen. Han sov i godan ro, trots att vi stod och tittade på honom ganska nära i fem minuter. Han fick ett namn; Billy Bäver, av oss. Lyckades också få en fin bild på familjen Bobergs söta föl, som kallas för Klumpen, men som egentligen heter Remember Me. Fint namn! :)

Stadsorientering på Galgberget.

Här kommer en som har bråttom.

Kontrollen ligger vid pumphuset i slutet på gatan.

Heja, kämpa på i värmen.

En annan upphittad kontroll.

Vi håller oss nog till hästar vi, inte lika bråttom där.

Dagens första ridtur i skog och mark.

Ett helt hav med smörblommor.


En vy över ängarna.

En ängsklocka i ensamt majestät.

På väg tillbaka efter en timmes uteritt.

Dags för nästa. Samma sväng.


Här vid dammen håller bävern till.


Billy Bäver sover middag.

Men det gör inte familjen Bobergs lilla föl, "Klumpen" som han kallas. Fast han heter Remember Me!

1 kommentar:

  1. Vilka härliga bilder,Lena! Å du är verkligen duktig att skriva! Fortsätt så. Här är det ju mest hundar nu, så det är kul att få lite "hästdoft" genom dig!
    Kicki W

    SvaraRadera