torsdag 9 juni 2011

Stockholm tur & retur

Styrelsemöte igår och Stockholm idag
Igår kväll hade vi styrelsemöte i Falu RS ute på Sveden. Det var väldigt varmt och kvavt ute.
Jag längtar faktiskt efter regn. Inte minst för växterna och gräsmattans skull. Väl hemma igen igår så blev det ett antal varv med vattenkannan för att förhindra värsta torkan. Sen ställdes klockan på okristliga 04.00 för kl. 05.37 skulle tåget till Stockholm gå. Men eftersom nattsömnen ändå inte är så bra när det är över 25 grader i sovrummet, så kändes det helt OK att hoppa upp kl. fyra. Tåget kom fram till Stockholm kvart över 8 och där har jag idag varit på ett intressant seminarium om den nya minoritetsspråklagen som började gälla 2010. Många bra föredragshållare och diskussioner på detta tema och nya verktyg för att arbeta med frågorna på hemmaplan fick vi med oss. Där har vi som offentliga myndigheter ett särskilt ansvar för att arbeta efter lagens intentioner, som handlar om att stärka de nationella minoriteterna och deras språk och kultur.
Konferensen hölls fem minuter från Centralstationen vid Klarabergsviadukten. Ett speciellt inrett konferensställe Lundqvist & Lindqvist, som inte påminde om konventionella konferensmiljöer som man är van vid. Ni ska få ett smakprov därifrån.


Ett konferenscenter i Stockholm - Tändstickspalatset & Klara Strand

Så här hemtrevligt såg det ut i ett allmänt rum.

Härlig och personlig miljö.

Pausrum för fika och samtal.

Gott om orkidéer fanns det.

Här ännu en vacker sådan.

Lunchmatsal en trappa ner.

En liten (fast stor) detalj.

Svårt att läsa kanske, men så här stod det. "Om du möter en människa utan leende, ge henne ditt. (såna här små budskap fanns på pelare runt om, verkligen tänkvärda, många skulle behöva läsa mer sånt.)

En lampa i ett hörn.

Och här satt jag.

Ananasblommor och frukt ser fräscht ut.

Hem till Falun och Sveden. Styrelsemöte i klubben.

Och nu hemma på Galgberget där min rhododendron blommar för fullt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar