tisdag 11 december 2012

Welt Wunder - du saknas oss

Kaosdygn
Fy vad snabbt hopp kan övergå i förtvivlan. Från att i princip ha trott att vi skulle få hämta hem vår Welt Wunder från  Ultuna djursjukhus så har det förbytts i sorg och saknad. I fredags ringde veterinären och skulle bara ta om litet prover, han såg ut att må bra. Men när hon fått provsvaren visade de på fortsatt höga inflammationsmarkörer så de ville ha honom kvar över helgen. Då hörde vi inget och allt verkade vara bra. Dock blev jag uppringd på måndag morgon då veterinären berättade att han fått feber igen och det var inte en bra utveckling då han stod på antibiotika redan. Men febertoppen släppte och hon sa att vi skulle ge det ett dygn till. Men på förmiddagen idag när hon ringde berättade hon att de tagit nya prover som inte var bra och feber på nytt. Det fanns inget mer att göra sa de utan de fick lov att ta bort honom.
Det känns så orättvist att vi förlorat två av våra stjärnhästar på 10 månader. Speciellt när man tänker på hur vi tar hand om våra hästar. Jag kan konstatera att trots att våra hästar haft det så otroligt bra med bästa tänkbara omvårdnad och tillsyn så drabbar detta oss igen.
Det känns också tragiskt att Alexandra och Wille som precis inlett sin tävlingskarriär och vunnit 13 av 15 starter i år och placerad i övriga två, aldrig under 65 procent i en klass, inte fick visa vilket fantastiskt team de hade kunnat bli. Det var en framgångssaga som blev alldeles för kort.
Men Welt Wunder - du förblir vår "världsstjärna" i våra fortsatta drömmar. Vi hoppas du har det bra på dina gröna ängar och att du fått träffa Ben Hur igen.

Welt Wunder - vår världsstjärna i våra drömmar.
Första gången Alexandra provred honom 2009 och det sa klick!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar