torsdag 13 december 2012

För exakt tre år sedan

hämtade vi världens vackraste häst
För exakt tre år sedan, den 13:e december 2009 hämtade vi världens vackraste häst strax utanför Norrköping. Det var Welt Wunder som var 2,5 år, precis inriden. Han hade världens charmigaste uppsyn. Han var hingst då men kastrerades när han kom till oss. Han fick tid på sig att acklimatisera sig. Han rörde sig elastiskt och elegant. Han fick en trots-period som fyraåring, då han testade sin matte ordentligt. Han ville bestämma. Men det ville hon också. Många gånger trodde vi att loppet var kört. Han var tuff. Men Alexandra överlistade honom och till slut medgav han att det var hon som bestämde. Efter den överenskommelsen gick han från klarhet till klarhet. 2012 blev det tävlingsdebut. Han levererade varenda start.
Av 15 starter i år så vann han 13 och var placerade i övriga två. Allt gick som på räls. Dagarna innan han blev sjuk tömkörde Alexandra honom. Han var mjuk och elastisk som en katt. Rörde sig så himla taktmässigt. Alexandra hade även börjat göra byten med honom. Planen var att komma upp i medelsvår klass kommande säsong.
Vi hade över huvud taget aldrig funderat på att någonting så allvarligt skulle kunna drabba honom i så unga år. Det man är orolig över är ju hältor osv. Men att han skulle bli så sjuk från en dag till en annan fanns inte i tankevärlden. Han drabbades av bukhinneinflammation. Och vad som är den bakomliggande faktorn till det vet vi inte och kommer heller aldrig att få veta. Vi skjutsade honom i världens värsta oväder med livet som insats till Ultuna i Uppsala med Sveriges bästa veterinärer. De gjorde allt i 12 dagar för att rädda livet på honom. Men de lyckades tyvärr inte. Vi har gjort allt som står i vår makt och får nu acceptera faktum. Hans tid på jorden blev 5,5 år. Han var en stjärna i vårt liv de tre år vi hade förmånen att umgås med honom varje dag. Och han var världens vackraste häst. <3


Världens vackraste häst - Welt Wunder.

2 kommentarer:

  1. Sänder en massa tankar till er, verkligen jättehemskt att en sådan stjärna fick lov att lämna er. Han som hade en sådan fin framtid framför sig.
    Hälsa Alexandra, en massa kramar!

    /Sandra, som tränar för A, vi träffades i Säter i höstas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det hemskt. Tack för din omtanke. Ska hälsa Alexandra. /Lena

      Radera