måndag 25 april 2011

Wille-träning på Sveden

Påsk och försommar
Vilket underbart väder, tänk att allt blir så mycket enklare när det är varmt och skönt ute. Idag har trädgårdsmöblerna tvättats. Konstaterar att det inte blev så mycket vår i år utan försommar direkt. Men det kan ju komma bakslag, det har vi ju varit med om förr. Jag glömmer aldrig när jag den 15 maj för ganska många år sedan körde fast i grindhålet hemma, det hade kommit flera decimeter snö och det såg väldigt komiskt ut när de gröna björkarna var snötyngda. Nåväl, jag fick lämna bilen och promera 20 meter in till huset och när jag vaknade på morgonen dagen efter hade snön smält och det vara bara att åka igen.
Men nu ska vi inte tro att det blir så i år, nu får det vackra vädret gärna hålla i sig.

Sveden med Wille
Den här dagen körde vi lill-Wille till Sveden. Han har ju mest blivit tömkörd på senare tid, men nu var det dags att ta upp ridningen igen tyckte Alexandra. Maken till lättlastad häst, han har aldrig konstrat när det gäller den delen. Sen är han ju vild på många andra sätt, men det är ju bra att han är cool på någonting i alla fall.
Det började med att han snodde runt i full fart i ridhuset när vi höll på att sadla så den flög all världens väg. Hans uppsyn när det händer grejer är för härlig. Helt oskyldig och oförstående. Men efter ett tag var alla grejer på inklusive halsrem om han skulle få för sig något, vilket han brukar få. Alexandra kom i alla fall upp på ryggen och sen var det bara att sitta still. Han har så mycket motor och energi så det räcker och blir över. Han verkade tycka det var kul i alla fall och det är bara att ta det lilla lugna med honom. Han har vuxit en del nu och det märks.

Wille görs i ordning för att åka till Sveden.


Lättlastad som få.

Duktig kille! :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar