söndag 24 april 2011

Påskdagen i Rättvik och med alla hästar

Tävling i Rättvik
På förmiddagen åkte vi till Rättvik där Alexandra skulle tävla Magdalena Engdahls häst Warum Rot i en Medelsvår C2. Förra helgen var vi i Surahammar och allt kändes toppen efter det. De blev placerade i ett stort startfält.
Idag var det inte samma Rubi (som han kallas) och Alexandra sa redan på framridningen att han inte kändes på topp. Han ville gärna slå sig fri och när det väl var dags att rida programmet protesterade han en hel del och blev istadig. Så nu ska Maggie ta och kolla munnen på honom. Kan vara något problem där, vi hoppas de hittar var det sitter, så han blir en glad tävlingshäst igen! Här kommer några bilder på från dagen.

Redo för tävling på den fina anläggningen i Rättvik


Hjälmen är på!

Maggie har gjort sin Rubi klar för start!

Nu ska bara ryttaren också bli klar!


Strax redo för start i värmen!


Långtäkt och Nubbsarvet därnäst
Efter Rättvik åkte vi till Långtäkt där vi har en av våra två hästar uppstallade och från nästa helg har vi även vår andra häst där. Jag fixade allt till vår Ben Hur medans Alex red ut. Sen ville han ha den obligatoriska mysstunden där han lägger huvudet på sned och vill bli kliad. Han är väldigt personlig, den killen, som är 19 år i år.
Bildbevis kommer här:

Våran gentleman Ben Hur som älskar att bli kliad!

Han lägger nästan alltid huvudet på sned för att visa vad han vill!

Han är verkligen värd att skämmas bort!
Nubbsarvet och Wille
Efter en bit mat på Svavelstigen hos mig for vi vidare till nästa häst. Våran vilda Wille (fast han heter Welt Wunder). Han är nu uppstallad på Nubbsarvet fast till helgen flyttar han till Långtäkt. Wille är fyra år och en riktig "bäbis" fortfarande. Alex tömkörde honom på banan. Det har han blivit riktigt duktig på. Bildbevis kommer här!



Efter den här dagen tror jag det blir en tidig kväll på Svavelstigen. En dag kvar av påsken, men jag har varit förutseende och tagit ledigt även på tisdag. Då har vi föreläsning på Sveden och jag har en del förberedelser att ta itu med inför det.
Ha en trevlig påskdagkväll där ute!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar