tisdag 5 november 2013

Bilder från hoppträningen

Symphonie på sin andra hopplektion
Igår kväll var det dags igen för Symphonie att vara med på en hoppträning på Sveden. Han har aldrig varit hoppad tidigare uppsuttet tills för två veckor sedan. Knappt gått över en bom i hela sitt liv. Jonna Andersson är den som Alexandra anlitat som pilot på hoppträningarna. Hon är hoppryttare och har utbildat många unghästar och jobbat flera år i ett hoppstall i Tyskland.
Ja, det gick superbra, helt enkelt. Vilken fantastisk utveckling på två veckor. Polletterna börjar trilla ner på 3-åringen. Första gången tittade han förskräckt på alla bommar han skulle kliva över. Den här gången visste han på en gång vad som gällde. De galopperade till och med på medellinjen över bommar. Sen på slutet fick han även hoppa några språng över ett kryss och ett räcke. Och det gjorde han utan att blinka.
Vi var alla både överraskade och glada över det han gjorde på träningen.
Så nu ska kan få vila någon månad. Det behöver han för att smälta alla intryck och mogna ännu mer. Sen så småningom börjar träningen igen så sakteliga. Så roligt att Alexandra och Jonna, en dressyrryttare och en hoppryttare samarbetar med en unghäst som behöver allsidig träning.
Här kommer några bilder från gårdagen.
Heja Symphonie och Jonna. Hoppar cavaletti på volt.

Lite uppvärmning.

Galopp i höger varv.

Jobb över bommar
 
 
Jobb på medellinjen.

Avslutar med ett par fina språng.

Bra pass helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar