söndag 25 mars 2012

Dubbelseger i Ludvika

Welt Wunder och Alexandra i fin form idag
Just nu känns det som om jag skulle behöva nypa mig i armen för att förstå att det är sant. Denna dag blev en fullkomlig fullträff på tävlingsfronten. Alexandra och Welt Wunder som har flera namn (Wille & Wilsson) till vardags startade sin andra tävling i Ludvika idag och avgick med överlägsna segrar i båda klasserna. Det var hans andra tävling i livet och vi var nog smått chockade, både Alex och jag över vad han lyckades prestera.
För att börja med gårdagen, när han skulle gå ett lätt träningspass inför dagens start, så höll både Alexandra och jag att få slag. Om hästar kan ha damp, så hade han det då. Han var smått tokig och det var bara tur att Alex satt kvar i sadeln, som han bockade och hade sig. Vi hade inga som helst förhoppningar inför dagens tävling utan var lite smått oroliga om han skulle få för sig såna dumheter idag på tävlingen.
Sommartid och klockan på fyra (fem) i stallet vid sex-tiden och iväg, lastade och klara vid sju ungefär.
Inför första klassen blåste det rejält och Wille som ju fortfarande ska betraktas som bäbis när det gäller tävling, var så taggad och spänd på den stora utebanan. Men när han väl kom in i ridhuset blev det desto bättre och kors i taket så var han inte rädd för domaren eller läktaren. De genomförde ett klockrent program och fick 69 procent i utdelning. Tvåan hade 61 procent och den första segern i hans andra tävling någonsin var ett faktum. Vi var saliga efter det förstås, han stod som ett ljus på prisutdelningen också. Många kom fram och tyckte det var en jättefin häst och det kunde vi inte annat än hålla med om.
Sen fick han vila en timme innan det var dags för nästa start i nästa klass. Vi hade väl heller inte trott att det skulle gå att upprepa, men Alexandra red väl, även om han var litet mattare än i första klassen. Han fick 67 procent och det räckte till seger även då. Tvåan hade 63 procent. Snacka om härlig känsla att få gå in på en andra prisutdelning som segrare och rida ärevarv. Det var mer än lycka att få uppleva det, faktiskt.
Har lagt upp några filmer från prisutdelning och ärevarv på min youtube-kanal här: http://www.youtube.com/watch?v=JTDeYfHWZp0&context=C42b83ffADvjVQa1PpcFNi4Z5VE5lKKfBU6hnJ62jf-0dser9rueA=
och en till här : http://www.youtube.com/watch?v=pN6PWMjaxzc&context=C48c8154ADvjVQa1PpcFNi4Z5VE5lKKcenD49jxJxZ6hqqkLFDeak=
Nu blir det vila och träning i några veckor innan det är dags igen för tävling.
På återhörande: :)

Duschning inför tävling i Ludvika.

Klar för avfärd.

Dags att lasta.

Dags för dagens första start. Måste spänna sadelgjorden först.

Är det sant??!! Seger i första klassen med 69 procent.

Stolt ekipage på väg till parkeringen.

Dagens andra seger är ett faktum!

Vi får nog nypa oss för att förstå att det är sant! Dubbelseger i Ludvika. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar