söndag 11 mars 2012

Debut på tävlingsbanan med Welt Wunder

Mer än nöööööjda!!!
Så var då dagen kommen när Lill-Wille (Welt Wunder, f 2007) skulle debutera på riktigt på tävlingsbanan. Det var med skräckblandad förtjusning jag hämtade upp Alexandra i morse för att åka till stallet och fixa i ordning honom. Han är ju skimmel och det vet ni som har såna vad det innebär i form av rengöring. Allt syns när de legat och sovit i boxen dagen innan tävling. Jag ringde till Svärdsjö, där tävlingen gick och hörde hur långt de kommit vid ca 10.30. Och då var första klassen klar och då fick vi väldans bråttom. Men det är ju så med dressyr, allt tar längre tid än vad man räknat med, så väl framme hann vi titta på några ekipage innan det var dags att lasta ur.
Det här var ju stor premiär för Wille. Han har inte varit ute i riktiga tävlingssammanhang tidigare. Det var en stor klass med 30 ekipage och han skulle starta mitt i med startnummer 15. Framridningsförhållandena är ju som de är så här års, is på utebana. Och sen 10 minuter i collectingring innan start.
När det så var dags för start inne i ridhuset, hade han fullt sjå med att titta på domarna och staketet. Jag tänkte någon sekund att det här går käpprätt åt skogen. Men Alexandra som ju utbildat ett antal unghästar i sitt liv, hade sinnena i behåll och gjorde ingen affär av hans konster. Två rejäla missar, men i det stora hela ett väl genomfört LB-program som gav i betyg 66 procent. Det var över förväntan och det blev till och med en femte placering i klassen.
Alexandra hade som målsättning att få honom runt banan och att det slutade med prisutdelning överträffade målet.
Wille har extremt mycket nerv, men en otroligt fin gång och power, så vi får ge honom tid, så hoppas vi på att han blir en bra tävlingshäst framöver.
För drygt en månad sedan grät vi floder av tårar när vår stjärnhäst Ben Hur blev akut sjuk och dog inom loppet av några timmar. Idag var det rätt nära till glädjetårar när Lill-Wille presterade som han gjorde.
Fortsättning följer!! :)

Lill-Wille (Welt Wunder) ska debutera som riktig tävlingshäst!

Ny tävlingshjälm med bling-bling! :)

Snacka om att överträffa alla förväntningar. En femteplats i debuten.

Här får lill-Wille förstå att han gjort något bra idag!! :)

4 kommentarer:

  1. Mina amatörmässiga ögon tycker att både häst och ryttare är vackra/Anders

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag också, även om jag är väldigt partisk i målet!! :):)

      Radera
  2. Är det welt wunder som är u. wolken fee? :) Jag jobbade på stuteri Lindevik sommaren 2007 när en welt wunder föddes, och han var fantastisk. Det verkar han vara fortfarande :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är samma Welt Wunder. Vi har ägt honom i 2,5 år nu och börjat tävla honom nu i mars. :)

      Radera