lördag 12 januari 2013

Löshoppning

med bakslag
Hade klockan på ringning i morse. Vi skulle till Sveden för tredje lördagen i rad för att träna löshoppning med vår unghäst Welt Symphonie.
Först på plats för att bygga banan. Vår "bäbis" skötte sig med allt och gjorde inledningsvis några jättefina språng. Sen hände något. Tyvärr! Han fick en bom med sig på ett hinder och då började "eländet". Han vågade inte ens kliva över bommar som låg på backen utan totalstrejkade. Så efter mycket möda och stort besvär fick vi honom att våga hoppa ett litet kryss i alla fall.
En riktigt bakslag på den fronten. Och litet trist, faktiskt. Men vi har varit med förr... och nu får vi börja om från början. Han har talang, precis som  hans bror hade, men nu måste självförtroendet och modet byggas upp igen och ingjutas. Så är det med unghästar, så himla viktigt att det blir rätt från början. Så vi får fundera ut en ny strategi. Så att det passar honom. Det blir nog bra till slut.
Eftermiddagen har ägnats åt promenader och nu njuter jag av att julen är utstädad och att tulpanerna jag köpte igår har slagit ut.
God kväll!

Dags för löshoppning för tredje lördagen i rad på Sveden.

Värmer upp på stallplan

Ett jättefint språng till att börja med.

Sen blev han en "rädisa".

Hans helbror Wille (Welt Wunder) en gång när vi löshoppade på Sveden.

Njuter av att tulpanerna jag köpte igår slagit ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar