söndag 8 maj 2011

Försommar

Det varma vädret åter
Härliga tider! Vilket otroligt väder som så passande kom till helgen. Efter att ha frusit i veckan så visar nu termomtern återigen 20 grader.  Och det ska hålla i sig i veckan som kommer. Det passar bra eftersom vi snart, närmare bestämt om två veckor, ska arrangera stora nationella hopptävlingar på Lugnet i Falun. Det behöver torka upp och hör och häpna, det ligger fortfarande snö kvar däruppe vid hoppbackarna där hästlastbilarna brukar parkera. Men det hinner förhoppningsvis försvinna tills den 19:e då tävlingarna börjar.


Kl 12.00 och 20 grader, helt perfekt!


.
Trädgårdsarbete på Svavelstigen
I helgen har det varit lite jobb i trädgården. Glädjande nog så har de flesta växter överlevt den tuffa vintern. Har hittat fina knoppar på löjtnantshjärtat som växer så det knakar i rabatten. Och på klängväxten som är en klematis så dignar den av massa knoppar. Om en vecka är de säkert utslagna.
Nu bär det snart av till handelsträdgården i Rottneby för att köpa plantor igen. Ett årligt söndagsnöje och det känns verkligen som växterna där är odlade med stor omsorg. Några bilder från trädgården kommer här:

Löjtnantshjärta med knoppar.



Klematis med knoppar.

Huset på Svavelstigen i maj.

 
Så här såg det ut i Rottneby idag, välfyllda växthus.

Och här ett till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar