söndag 11 september 2016

Härlig tävlingsdag i Orsa

Dubbelseger med hem till Falun
Idag var det återigen dags för tävling, den här gången i Orsa. En mysig tävlingsplats som vi inte varit på sedan Alexandra red ponny, och det är mer än 10 år sedan. Så vid lunch anlände vi till anläggningen. Symphonie är så himla glad att få ut att åka. Trots att han bara är 6 år, känns han mer och mer stabil att ha med sig. Skönt även att han inte bryr sig om domarbås och annat som rör sig runt om på banan. Börjar bli världsvan killen. För något år sen kunde han inte möta en annan häst på framridningen, om den kom för nära, utan att bli vettskrämd och slänga sig åt sidan. Nu bryr han sig inte om sånt. Dessutom när Alexandra red programmet och skulle göra ett ganska svårt moment, vända över banan i förvänd galopp mot staketet, så kom ryttaren som skulle starta efter, i full galopp precis intill dem (eftersom framridningen/collectingring låg precis intill tävlingsbanan). Trots att de nästan snuddade vid varandra, brydde han sig inte. Skönt, men lite konstigt gjort av den andra ryttaren att inte ta mer hänsyn än så, till den som rider sitt program. Nåväl, några småmissar i bakdelsvändningarna och en galoppfattning, som korrigerades fint av Alexandra, så gick det över förväntan, det här var trots allt deras andra LA:4 som slutade med seger på dryga 68 procent.
Ännu roligare var att vårt division II-lag tog en storseger i denna andra omgång. Segermarginalen blev över 9 procent. Så det var helt klart ett bra resultat. Vi fick med oss två blågula hem och det kändes lätt att åka från Orsa till Falun denna söndagskväll.
Christoffer, numera den ständige hästskötaren håller i Symphonie innan han ska göras i ordning.

Suttit upp, dags för framridning.

Prisutdelning efter seger i LA:4.

Nöjd segrare.

Stor guldstjärna till laget som vann en storseger i division II idag. Fr.v. Alexandra/Symphonie, Emma Johansson/Red Commander, Ann Viktorsdotter, Näsuddens Twilight Time.


Gött att åka hem till Falun med två blågula.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar