lördag 17 maj 2014

Sommaren är här

Tävling i Bjursås
Denna morgon klockan på ringning. Det var dags att ta ut vår 4-åring Welt Symphonie på lite tävlingsträning, hans tredje start någonsin. Han är bara fyra år och allt handlar om att miljöträna och få honom trygg i tävlingssituationen. Vi åkte till Bjursås Ridklubb, högst upp på Dössberget. Milsvid utsikt över nejderna.
Jag måste berömma arrangören. Det hade tänkt på allt, morötter till hästen efter ritten, proffsigt sekretariat, bra servering, bra speaker och bra information, trevligt bemötande, fina priser osv. Så roligt när en liten klubb anstränger sig på tårna, de får högsta betyg. Dessutom perfekt för en ung häst att komma ut på tävling i lite lugnare miljö.
Och ryttarinnan Alexandra var jättenöjd med Symphonie, de fick till och med en tredje placering i klassen LB:1, på nästan 69 procent. Klart godkänt, trots att han bytte lite galopp i en ökning som drog ner lite, men vad gör det. Övriga saker gjorde han superbra, och det bästa han var inte rädd inne i ett nytt ridhus. Andra unghästar vi haft, har varit så mycket mer nerviga och på tårna men hans psyke verkar vara mer stabilt. Hittills i alla fall. Nu får han lite vila innan det är dags för en ny tävling om en månad ungefär.
Tävling i naturskön miljö på Bjursås Ridklubb.

Alexandra taggar igång för tävling.

Och det gick jättebra, lillprinsen presterade nästas 69 procent i LB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar