söndag 29 april 2012

Dressyr i Smedjebacken

Trea idag
Imorse hämtade jag en genomförkyld Alexandra som trots allt bestämt sig för att försöka tävla i Smedjebacken. Hon hade bara sovit 1,5 timme och var förstås inte på topp. Hursomhelst, det var en sagolikt fin morgon med sol, blå himmel och behaglig temperatur. Vi fixade iordningen Wille i stallet och var klara i god tid. Istället för att vänta så begav vi oss iväg. Det här var Willes fjärde tävling och på framridningen fick man hålla andan i vanlig ordning. Han var på tårna, blev skrämd av andra hästar och allt annat som händer där. Men väl inne i ridhuset när det var dags att tävla skötte han sig. Han börjar bli tävlingsvan, törs vi säga det!?? Det blev en tredjeplats idag på drygt 66 procent och med tanke på alla omständigheter så är vi mer än nöjda. Om en vecka börjar utomhussäsongen och då får vi se hur det blir. Allt handlar ju om att miljöträna den unga hästen och hittills har han överraskat oss varje gång. Fem placeringar på fem starter.

Dags att börja göra iordning en morgontrött Wille (Welt Wunder) för tävling.

Linda ben efter dusch.

Fina blomsterarrangemang i Smedjebacken.

Dixie har fått syn på nånting hon aldrig tidigare sett, nyfikna hönor.

Hon kan sitta fint (korta stunder).
Wille äter hö i transporten.

En tredjeplats idag, bra kämpat av dunderförkyld pilot.

Skötte sig på ärevarvet idag.

Duktig pålle!

2 kommentarer:

  1. Det är roligt att se hur han utvecklar sig, och att mitt avelstänk har slagit så väl ut.
    Hög ridbarhet är trots allt värt hur mycket som helst.
    Det är nästan lite kusligt vad dessa helbröder är lika varandra.

    Vad är planerna på Wille i år? Tänker ni starta lite längre ned i Sverige eller blir det de tävlingar som ligger omkring er?

    Vi har ett tre års sto som skall gå tre års testet den 26/5, med samma pappa som Wille, och samma typ som han, så vi får väl se hur kul det blir. Hon är däremot inget dressyr ämne utan ett ren hoppmaskin.
    Hon står hos min väninna i Västerbotten, och skall gå testet där uppe.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, just nu blir det lokala tävlingar runt omkring här i Dalarna, i höst hoppas vi han kan gå LA-klasser. Kom och hälsa på om ni har vägarna förbi någongång! :)

      Radera