lördag 1 augusti 2015

Dressyrseger i Avesta

Premiär på lång bana
I morse steg vi upp i ottan och vid 07.30 lastade vi Symphonie och åkte mot Avesta. Idag sken solen och det var härligt tävlingsväder. Väl framme hann vi precis titta på Sara, en kompis till Alexandra som gjorde tävlingsdebut på sin nya häst, också en femåring, precis som Symphonie.
Sen var det dags för oss att lasta ut. Programmet för dagen var en LB:2 och det går på 60-metersbana. Alex och Symphonie har bara tävlat på 40-metersbana tidigare. En halvtimme innan starten som var kl. 10.00 satt hon upp och red fram. Det var många hästar som var lite spända inne på banan. Domaren satt i ett hästsläp och dömde. En fotograf satt strax utanför staketet och han tog massor med bilder, vilket gjorde att det smattrade en hel del från kameran. Precis däremot skulle man rida i både ökad trav och galopp.
Men Symphonie gick in på banan, brydde sig varken om domare eller fotograf. Han var helt fokuserad på sin ryttare. Har nog aldrig sett honom gå ett så felfritt program. Han gjorde det mesta rätt. Det var som sagt debut på lång bana och det verkar passa honom bra. Alexandra såg så nöjd ut och gjorde tummen upp på väg ut, hon hade nog aldrig haft så bra känsla på en tävling med honom. Och domaren belönade dem med finfina 71% för ritten. Det blev den klar seger, och de var så värda den. Sen blev det prisutdelning och ärevarv. Han stod helt still på prisutdelningen och skötte även den delen över förväntan. Han börjar bli tävlingsvan verkar det som.
När vi ska iväg taggar han igång och springer på släpet. Men lika nöjd när han kommer hem och får ut i sin hage och rulla sig. Så nu kan vi inte vara annat än helnöjda med hans utveckling och det han presterat. Idag fick han extra många morötter.



Prisutdelning i LB:2. Segerekipage Alexandra och Symhonie.

Nöjd häst och ryttare.

Extra många klappar.

Rosetten matchar pannbandet.

Alexandras dekor i håret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar