torsdag 4 september 2014

Vilken stjärna

 
RGB - Rolf-Göran Bengtsson
Har sett på laghoppningen i VM i Normandie. Den helt otrolige RGB har ridit tre felfria rundor på 1,60 hinder i laghoppningen tillsammans med Alexander Zetterman, Peder Fredricson och Henrik von Eckerman. Övriga lagryttare har haft lite fel under resans gång och de tre dagarna med laghoppning. Idag nollade Peder och RGB. Alex och Henrik hade fyra fel. Sverige slutade sexa vilket gör att de är direktkvalificerade till OS i Rio 2016. Det sura är att de var bara fyra fel, ett nedslag från bronset i VM.
Men den som varit säkerheten själv och lagets ankare är ju rutinerade Rolf-Göran Bengtsson på Casall. Noll fel i alla tre rundor. Vilken ryttare och vilken häst. Nu ligger de tvåa individuellt inför lördagens semifinaler i VM.
Det kommer mig osökt att komma ihåg när RGB tävlade i Globen 2009 på just Casall. De vann den högsta klassen och på den efterföljande presskonferensen pratade han om att han skulle matcha Casall försiktigt mot stora mästerskap. Idag, drygt fyra år senare har han levererat det han pratade om. Så imponerad. Lycka till på lördag.

På en presskonferens i Globen 2009 pratade RGB om hur Casall skulle matchas mot stora mästerskap. Här intervjuas han av Radiosportens Annika Duncan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar