måndag 22 september 2014

Roliga och tråkiga saker

R.I.P älskade Mimmi
Lilla Mimmi finns inte mer, hon somnade in i helgen. Här hemma på Svavelstigen där hon levt de senaste sju åren. Hon blev drygt 20 år. Hon föddes hemma i hallen i Kniva där vi bodde tidigare. Hon var helsyster med Mollan som jag fick ta bort då han blev sjuk i maj förra året. Mamman Kitty fick Alexandra när hon var fyra år. Hon körde runt katterna i barnvagn och var med när Mimmi föddes. Mimmi fick ett långt liv, men helgen var inte rolig när jag förstod vartåt det barkade eftersom hon slutade äta på lördagen. Jag åkte till ICA Maxi och köpte extra god kattmat, men inget dög. Försökte få tag på jourhavande veterinär på Falu djursjukhus ett stenkast bort, men endast telefonsvarare.
Det var säkert, så här med facit i hand, meningen, Hon fick somna in här hemma i lugn och ro där hon bott och känt sig hemma i många år. Nu har hon och Mollan återförenats. Men kommer att sakna hennes tassande runt här hemma och hennes kurrande i sängen. Hon var en väldigt speciell och vänlig katt. Så otroligt söt och snäll.
Nu till det roliga, Var på besök i Vika i helgen och där målades det golv för glatta livet. Idag måndag borras det för bergvärme ute där. Ja med den iskylan och blåsten som drog in över Svedala idag, så behövs det värme. Så det är nog hög tid att de får det gjort därute innan vintern slår till. Inte många grader plus ute idag.

Mimmi där hon sover på sitt favoritställe. Bilden från augusti i år.
Helgpromenad i fint väder.

Nymålade golv i Vika.

Och här i det blivande köket.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar