fredag 3 februari 2017

Tävlingssäsongen igång

Ny månad här
Så tidigt på året tror jag aldrig vi åkt ut på tävling som i år. Igår var det en kvällstävling i dressyr i Rättvik, arrangerad av Insjöns RK, som Alexandra och Symphonie var anmälda till. Det tidigaste vi tävlat tidigare år, och det var på ponnytiden, var i mitten på februari. Men vi åkte alltså till Rättvik och Stiernhööksgymnasiet och deras körhall igår kväll. Alexandra hade starttid strax efter kl. 19.
Symphonie gick bra dagen innan när de var på Sveden och tränade, men det här var ett nytt ställe vi aldrig tävlat på tidigare.
Det var andra gången de skulle rida programmet MsvC (medelsvår C) som innehåller skolor och enkla byten. Men jag tyckte de satte det mesta och red ett bra program, endast en miss i ett enkelt byte, där Symphonie tappade balansen och vinglade till. Det drog ner lite eftersom det var koefficient på det också. Men i det stora hela en perfekt säsongstart som slutade med 68,3 procent och en tredjeplats. Det innebär också att de nu är kvalade till en högre nivå, MsvB-klasser.
Det blev väldigt sent innan jag kom hem, men det var bara roligt att vara med, så även om nattsömnen inte blev vad den borde, så gick jag med glädje till jobbet i morse.

Dags att börja rida fram.

Symphonie blundar när han fått på sin rosett.

Prisutdelning och han vaknade till.


På ärevarvet briljerade han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar