söndag 13 maj 2012

Dalahoppet 2012 - dag 4

Final med solsken och direktsändning
Vilken fantastisk finaldag vi fick på Dalahoppet i år. Solen sken ikapp med oss alla, både arrangörer, tävlande och publiken på Lugnet. Finfina hoppningar har vi fått se och som grädden på moset så sändes tävlingarna direkt i SVT Play från början till slut. Det har aldrig hänt tidigare i Sverige från en nationell tävling. Vi är förstås både glada och stolta över det.
Sen har vi haft förbaskat roligt i domartornet, där jag suttit mest hela tiden. Idag var vi nog litet trötta så det hände litet saker. Frasse, våran speaker råkade säga fel några gånger så vi höll på att skratta ihjäl oss. Han kallade John Hickey för John Lennon, var han nu fick det ifrån och sen sa han Kumla kommun istället för Falu kommun ett antal gånger.
Även Åke Pers framkallade ett gott skratt när han skulle vara snäll och ta alla fint iordninglagda resultatkort i en plastficka och gå till sekretariatet. Men han lyckades förstås vända plastfickan åt fel håll och alla kort ramlade ut på golvet i en enda röra. Då fick man ju också en skrattattack. Men det är väl det som gör att vi tycker det är roligt att slita i fyra dagar med Dalahoppet, vi förenar nytta med stort nöje!
Här kommer några bilder från dagen.


SVT Play har riggat för direktsändning från Lugnet.

Här väntar vi i domartornet på nedräkningen 08.45.


Här är sändningen igång.


Fullsatt i serveringstältet idag.


Björns Stålmagasins hundar är med som vanligt.

Åke Pers framkallade gapskratt idag när han lyckades tappa ur alla
resultatkort från en klass i en enda röra på golvet.


Segrarinnan i dagens 1,50 klass kom ända från Umeå och hette Maria Norman på Ti Quenta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar